
Climatul de astazi este in plina schimbare, astfel incat companiile trebuie sa evolueze in functiile de conditiile de piata. Astfel, multe dintre acestea apeleaza la firme specializate in amenajari interioare, in compartimentari interioare, dar si la arhitecti sau proiectanti. Fiecare dintre acestia trebuie sa realizeze spatii inovative, care sa tina pasul cu dinamica mediului si care sa fie fezabile.
Una dintre solutiile create de industria in domeniu este cea legata de compartimentarea mobila. Produsele pot fi cu profile din metal, inchise cu sticla sau placaj, ele existand sub forma de panouri intregi, dar si cu deschideri (ferestre), usi (elemente de acces) in diverse forme.
Factorii de decizie care influenteaza alegerea acestor pereti mobili consta in a raspunde cerintelor profesionistilor cu privire la multifunctionalitatea si optimizarea spatiului, tinand cont, totodata, si de optiunile de culori, finisaje, modele, dimensiuni, acoperind astfel fiecare situatie intr-un mod cat mai potrivit si eficient.
Aceste compartimentari sunt esentiale pentru majoritatea proiectelor de fit-out. Sunt folosite atat pentru a imparti zonele de lucru, pentru a crea eficienta spatiului, cat si pentru a imbunatati performanta angajatilor prin reducerea nivelului de zgomot intr-un birou / sala, prin trecerea dintr-un plan deschis intr-unul „inchis".
Arhitectii apeleaza de fiecare data la o astfel de amenajare interioara, deoarece cu pereti mobili vor adapta si vor da o nota de flexibilitate in orice locatie.
Exista acum o mare varietate de sisteme de partitionare de birou sau sali pentru diferite evenimente disponibile (precum: conferinta, intalniri, traininguri, cursuri, nunti, botezuri, aniversari etc.).
Acestea pot fi din melamina, hpl, vinil, furnir, din sticla simpla sau dubla, cu sau fara geam si cu sau fara usi, cu diferite atenuari fonice. In ceea ce priveste configuratiile posibile, acestea pot fi configurate pentru a se potrivi cu orice spatiu.